woensdag 19 februari 2014

Woon inspiratie hoe zorg je voor de juiste sfeer?


Het is belangrijk dat jouw huis ook echt als thuis voelt. Wat je tegenwoordig vaak ziet zijn woningen die geen eigen persoonlijkheid uitstralen en daardoor soms kil of rommelig aan voelen. Mijn mening is dat je interieur een weerspiegeling van je persoonlijkheid uitstraalt. Je hoeft echt niet continu de woontrends te volgen om een thuis te creëren, het belangrijkste is dat jij je prettig voelt in je huis. Dit kun je op verschillende manieren doen, vaak weet je van jezelf wel welke kleuren jou rust geven waar je je prettig bij voelt. Ik heb dit bijvoorbeeld bij lichte kleuren, vaak wordt ik heel onrustig van felle kleuren of het gebruik van meerdere kleuren dit heeft te maken met hoe jij op een kleur reageert. 

Kies de meubels, kleuren en accessoires die bij jouw persoonlijkheid passen en let op gebruiksvriendelijkheid die bij jouw levensstijl past.

Ook is het gebruik van licht heel belangrijk. De verlichting is een belangrijk onderdeel van het interieur en dient aangepast te worden aan het gebruik van de ruimte. Licht heeft meerdere functies. Het schept sfeer en het zorgt ervoor dat je voldoende licht hebt om bijvoorbeeld te werken. Dit heeft alles te maken met de opstelling van de meubels, de hoeveelheid daglicht die in de ruimte aanwezig is en de sfeer die je wilt bereiken. Door te spelen met licht kun je een nieuwe sfeer oproepen. 

Mijn eigen woonstijl is een mix van landelijk, brocant, zee/strand sfeertje en een vleugje Scandinavisch met als basis kleuren grijs en wit. En wat ik vaak te horen krijg is dat onze inrichting precies de sfeer uitstraalt die bij ons als personen past, dat vind ik echt een compliment want zo voelt het ook!

Heb je nu echt geen idee waar je beginnen moet en wil je graag een beetje hulp bij het ontwikkelen van de juiste sfeer voor jouw thuis? Dan heb ik goed nieuws voor je!! Namelijk ik ga binnenkort starten met een opleiding richting interieur styliste. Binnen deze opleiding ga ik mij specialiseren in onder andere; interieurvormgeving, huisstijlen, ruimte en maatsystemen, materialen en hun interieureffecten etc. Ik zou heel graag mensen willen helpen om op zoek te gaan naar de juiste woonsfeer die naadloos aansluit op jouw persoonlijkheid, om vanuit daar aan de slag te gaan om het daadwerkelijke plan uit te voeren. 


Tot de volgende blog! Heb je suggesties of vragen dan hoor ik het graag!! Ook kun je mij volgen door hiernaast je e-mail adres in te vullen dan blijf je altijd op de hoogte;).

X-Mariel3 opmerkingen:

 1. Bin it helemaal mei die iens! En fien jim bijzettafeltje ek machtig moai. Sowieso leuk inricht! Straalt rust ut, snap wol dat jim jim hjir bei thus fiele!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Lydia!! :) Leuk om te horen. Jij doet het ook al goed met je blog! Het is super leuk om te doen he?! Ik krijg er in ieder geval heel veel energie van.

   Verwijderen
  2. Ja, vind het zo ontspannend werken! En tegelijkertijd word je er inderdaad ook heel energiek van! Ik wilde al heel lang bloggen, maar dacht altijd dat niemand dat zou lezen haha. Toch wel dus. Super leuk om te doen!

   Verwijderen